БКХУ Левски

Клубът започва дейност през 2018 година. Още в първото си участие в държавното първенство по баскетбол на колички, отборът става шампион на България. Със своето основаване във визията на клуба са заложени цели за търсене на най-високо спортно майсторство и максимално добри условия за развитие на състезателите на отбора. Освен мачовете в шампионата на България отбора е регулярен участник на турнири в Гърция, Сърбия и Босна и Херцеговина. Ръководството на отбора е непрекъснат контакт с отбори от всички части на балканите.

 

Офелия Кънева

Президент на клуба е Офелия Кънева. Тя е доктор по управление на образованието, магистър по социология, бакалавър по управление на човешките ресурси и бакалавър по мениджмънт на социални организации; към това се добавят и специализации и обучения от Австрия и България по управление на професионалната рехабилитация, управление на средствата от Европейския Съюз, стратегическо планиране и други. Подкрепя серия от обществени инициативи, свързани с развитието на личността – както на децата, така и на възрастните: артистични, спортни, академични и такива, насочени към местни общности. Учредител на Национална младежка награда за проявени благородство и доблест. Лауреат на Наградата на Академията за лидери за борба със статуквото и апатията в обществото. Стипендиант на Фондация “Отворено Общество” за високи академични постижения в областта на управлението на човешки ресурси. Създател на първия училищен парламент в България.

Владимир Искорв

Треньор на отбора е Владимир Искров. Притежава докторска степен по спортна психология. Завършва обучения за треньор по баскетбол в Европа и САЩ. По време на треньорската си кариера, работи в България и Ирландия. Към момента е треньор на българският национален отбор по баскетбол на колички. Организатор е на мащабни спортни събития както в България, така и в чужбина. Активен участник от създаването на баскетбола на колички в България. От 2018 до 2021 е старши треньор на БКХУ Левски и член на управителния съвет на клуба.